Guissona garantirà l'accés a Internet a tots els escolars del municipi que ho necessitin

06/04/2020

En total, seran una trentena de famílies que es beneficiaran d'aquesta mesura especial

Atesa la situació actual de confinament com a mesura preventiva de contagi del coronavirus, es preveu que l’alumnat dels centres educatius inicien el tercer trimestre des de les seves cases mitjançant l’ús de mitjans electrònics. D’acord amb això i atesa la preocupació per part d’alguns centres, sobretot pel que fa a l’alumnat d’aules d’acollida, batxillerat i cicles formatius, l’ajuntament de Guissona ha decidit anticipar-se i en conveni amb BonÀrea Telecom garantirà l’accés a unes 30 famílies de la vila que actualment no tenen accés a Internet per cap mitjà.

Durant les properes setmanes, BonÀrea Telecom farà instal·lacions d’internet a aquestes famílies, amb la prèvia autorització dels propis pares, mares i/o tutors, amb l’objectiu de que puguin començar el trimestre connectats.

La detecció de les famílies s’ha fet per mitjà dels centres educatius i des de l’Ajuntament s’ha prioritzat famílies amb fills i filles que cursin cicles mitjans, batxillerat i cicles formatius.

Paral·lelament, l'ajuntament de Guissona també ha fet una crida als veïns i veïnes dels blocs de pisos perquè deixin els Wi-Fis oberts en horari de matí (de 10 a 13h) per donar-hi accés a totes les famílies, inclús d’educació infantil i cicle inicial, "aportant així un gra de sorra de solidaritat per fer front a aquesta situació". La família que ho vulgui fer podrà descarregar-se un cartell informatiu sobre aquesta acció a la web del consistori.

En la mateixa línia, per aquelles famílies que tinguin dificultats d’accés, l’ajuntament de Guissona, des del Pla Educatiu d’Entorn, sol·licitarà a les associacions de nouvinguts el seu suport per fer d’intermediaris telefònics a l’hora de solucionar problemes informàtics o d’accés als continguts del curs.

 

Infolleida