Guissona inicia el primer camp de treball dels quatre que oferirà aquest estiu

22/06/2020

S'inclouen dins la Xarxa d'Ocupació Jove que també s'ha engegat des del consistori per tal de fomentar la inserció laboral local

Una desena de joves han donat el tret de sortida al primer dels quatre camps de treball que es realitzaran a Guissona aquest estiu, adaptats a les mesures sanitàries actuals. En concret, enguany hi haurà 40 participants d’entre dotze i setze anys repartits entre quatre voluntariats.

La proposta inicial es basa en l’arranjament del parc arqueològic romà. Un segon projecte és el de la Brigada municipal, que es farà en dos torns i pretén realitzar accions de neteja i d’adaptació d’espais. Per últim i com a novetat, es realitzarà un camp d’art inclusiu.

Cal destacar que els camps de treball són quinzenals i es porten a terme entre el 22 de juny i el 31 de juliol.

Una de les altres novetats és la creació de la Xarxa d’Ocupació Jove, pensada especialment per facilitar l'accés dels joves al món laboral. El projecte, que inclou aquests camps de treballs per a joves dels 12 als 16 anys a través d’un voluntariat, també compta amb la gestió de tres borses diferenciades per a joves d'entre 16 a 20 anys.

1. Borsa de suport a festes, tallers i activitats infantils. Una borsa de treball coordinada pel mateix Ajuntament, amb l’objectiu de promoure les contractacions temporals, prioritzant la incorporació de la població jove d’entre 16 i 20 anys al mercat laboral amb experiències dins l’administració pública. Per participar en aquesta borsa caldrà que s’empleni la instancia que trobaran a la web de l’Ajuntament i realitzin una entrevista personal que els situarà dins d’aquesta borsa de treball.

2.Borsa de monitors de temps de lleure. Des de l’espai OCUPACIÓ JOVE s’enllaçarà també a l’espai de recerca de feina del Consell Esportiu de la Segarra. En aquest espai s’ofereix feina de monitor per activitats extraescolars, casals d’estiu, camps de treball, parcs de Nadal, ... i totes aquelles propostes que es porten a terme a La Segarra relacionades amb el temps de lleure.

3. Borsa empresa.
 L’Ajuntament de Guissona recollirà les demandes de primera ocupació jove (feines d’estiu, primeres incorporacions, ...) i mantindrà una borsa actualitzada de demandes de feina. Una borsa que s’oferirà als empresaris de la vila amb l’objectiu de poder cridar a nois i noies del municipi per portar a terme feines temporals en períodes d’estiu i de vacances.
Noèlia Burgos