Guissona podria superar en habitants a Cervera al 2024

06/11/2018

L’empresa BonÀrea ha anunciat que a partir de l’any vinent oferirà 250 noves places de treball anuals. Des de l’ajuntament ja treballen pel futur creixement demogràfic

Guissona preveu convertir-se en la ciutat més gran de la Segarra entre els pròxims 5 i 7 anys, arribant a assolir la xifra de 10.000 habitants, i superant així a la capital de comarca, Cervera. Aquest creixement demogràfic va lligat directament amb l’oferta de feina del Grup BonÀrea que ha anunciat que a partir de l’any vinent generarà 250 nous llocs de treball anuals. L’estudi calcula que els candidats a aquestes vacants es mouran a la ciutat segarrenca amb la seva parella i, possiblement, els seus fills, fent que el creixement de població afecti en els diversos equipaments municipals, com són el CAP, els centres educatius o la zona esportiva i ampliant el mapa de la ciutat d’aquesta manera.

La ciutat ja va patir una primera explosió demogràfica entre els anys 2000 i 2010 quan va passar de tenir 3000 a 6000 habitants, conseqüència també de l’oferta laboral del grup BonÀrea. A dia d’avui però la multinacional segarrenca mostra un ventall molt més ampli de serveis, que van més enllà del sector càrnic.

En cas d’assolir les xifres previstes en els propers anys, Guissona se situaria com la sisena localitat més gran de la província desprès de Lleida, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i la Seu d’Urgell.

Albert Morales