Guissona rememora l'1 d'octubre

02/10/2018

La població va celebrar el passat cap de setmana la “Festa de la Democràcia”, organitzada per membres del CDR de Guissona

Entre les activitats programades de dissabte s’hi contemplava una pintada de murals, així com la inauguració d’una exposició de fotografies. El convidat especial del dia fou Francesc Canosa, que, en una xerrada oberta, va parlar de “Sixena: la croada de la memòria”.

Cap al vespre, a la plaça Bisbe Benlloch, s’hi va dur a terme un sopar de carmanyola obert a tothom i seguidament s es van entornar cants de llibertat amb guitarra i cançoners, tot acompanyat de rom cremat. La plaça va quedar tancada per poder-hi dormir en tendes de campanya.

Les activitats per diumenge van començar amb l’obertura del col·legi electoral amb l’opció de dipositar-hi el vot simbòlic. Seguidament, es va fer un esmorzar popular, amb xocolata desfeta i coca per a tothom, i es va obrir un espai amb inflables per als més petits de la vila.

Una paella popular va ser l’estrella del dinar de germanor que es va dur a terme a la plaça. A les 17.00h es va fer una fotografia de grup en defensa dels col·legis electorals, i per cloure la jornada es va llegir el manifest.

Dilluns 1 d’octubre es va fer una aturada d’un quart d’hora davant del col·legi electoral, a les 12.00h del migdia, i es va llegir el manifest a càrrec de vilatans de Guissona i l’alcalde, el Sr. Xavier Casoliva i Pla. El col·legi electoral va quedar obert a l’exposició de fotografies i una urna, on els vilatans va poder dipositar els seu vot simbòlic i rememorar els fets del passat l’1 d’octubre de 2017.

Ajuntament Guissona