Històrics Márquez

08/07/2024

Els dos germans van pujar al podi, convertint-se en la tercera parella que ho fa en tota la història de la MotoGP

Els cerverins Marc i Àlex Márquez van protagonitzar aquest cap de setmana una fita històrica al Gran Premi d'Alemanya de MotoGP, i és que, per primer cop en 27 anys, dos germans van pujar junts al podi, a Sachsenring. Són els primers germans que pugen junts al podi de la categoria reina des del 1997 i, tan sols els tercers en tota la història. L'últim cop que va passar van ser els japonesos Nobuatsu i Takuma Aoki ho van aconseguir a Imola. Prèviament, ho havien aconseguit els germans argentins Juan i Eduardo Salantino, a Buenos Aires el 1962.

La cursa la va guanyar Pecco Bagnaia, convertint-se en nou líder del Mundial superant a Jorge Martín, que va acabar a terra a falta de dues voltes quan anava primer. Marc, que sortia tretzè, va escalar fins a la segona posició, mentre que el seu germà Àlex va pujar per cinquena vegada en la seva carrera esportiva al podi, com a tercer.