Inauguració de l’exposició “Itineraris” de Manuel de Pedrolo

19/06/2019

El divendres 14 de juny, a la biblioteca de Guissona, es va inaugurar l’exposició “Itineraris”, basada en el conte de Manuel de Pedrolo “La transformació d’una ciutat”, inclòs en el recull “El premi literari i més coses”.

L’acte va comptar amb l’assistència d’Alba Cuñé, comissària de l’exposició i Adelais de Pedrolo, filla de l’autor i presidenta de la Fundació Manuel de Pedrolo. També van assistir-hi el president del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, i el conseller comarcal de cultura, Ramon Armengol.

 

L’exposició es podrà visitar, en els horaris de la biblioteca, fins al 14 de juliol.

 

A partir de La transformació d’una ciutat, Itineraris, ens presenta dos personatges que juguen amb la planimetria de Barcelona. Un d’ells té el poder de canviar de lloc carrers i edificis simplement desplaçant-los damunt el plànol de la ciutat. Una nit transforma Barcelona creant un caos considerable. Aquest conte ser escrit l’any 1947, però per motius de censura, com en moltes obres de Pedrolo, no es va publicar fins al 1953.

Des de l’any 2006, la Paeria de Cervera, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra i la Fundació Manuel de Pedrolo organitzen 7lletres. El premi literari i més coses. Aquesta iniciativa implica un triple vessant: El premi literari 7lletres; activitats al voltant de la figura i l’obra de Manuel de Pedrolo i altres escriptors de la Segarra i activitats literàries paral·leles.

Les properes activitats de 7lletres, seran un escaperoom literari virtual a twitter @7lletres i l’exposició “Les dones de la ronda de Sant Antoni”, que es podrà visitar del 23 de juny al 15 de juliol al castell de Concabella.

Jaume Mercadé