Iniciatives solidàries a Cervera per confeccionar equipament de protecció contra el coronavirus

23/03/2020

La Paeria de Cervera ha rebut la donació d’un total de 84 mascaretes, confeccionades aquest cap de setmana per persones voluntàries.

La iniciativa va sorgir arran de la proposta d’una veïna de les Oluges, en coordinació amb l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Segarra i de la Paeria de Cervera.

Des de les dos institucions volem agrair a la ciutadania la iniciativa i la rapidesa en la seva actuació. No obstant això, es recorda que les mascaretes casolanes no estan homologades, i que per tant no eximeixen de seguir les mesures higièniques recomanades. I el Departament de Salut informa que les mascaretes fetes amb roba de cotó no són vàlides per a l’ús sanitari; es poden utilitzar a títol individual per a trajectes curts, però no com a prescripció mèdica.

Les mascaretes les ha passat a recollir la Brigada Municipal, seguint totes les mesures sanitàries adients. Es passaran al Servei Català de la Salut perquè les pugui distribuir segons les seves necessitats.

Per altra banda, l’Associació de Dissenyadors de Roba i Complements Vestim Segarra està confeccionant gorres i bates, amb material impermeable, que poden ser de més d’un sol ús. Aquest material, elaborat seguint les recomanacions sanitàries, es lliurarà a les professionals del CAP i les residències.

Campanya “Jo actuo per donar”
El Servei Català de la Salut ha posat en marxa aquesta campanya amb l’objectiu de gestionar (recepció/recollida) les donacions de material sanitari per distribuir-lo a diferents centres sanitaris del territori català.

Si algun particular/empresa té intenció de fer una donació ha d'emplenar aquest formulari:
http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/campanya-jo-actuo/formulari/
Infolleida