Instal·len sensors a la capçalera del riu Ondara per detectar augments del cabal 

24/04/2018

Aquest sistema d’alerta està format per dues estacions pluviomètriques i dispositius de mesurament col·locats als municipis de Talavera i Cervera

Els sensors instal·lats a la capçalera del riu Ondara ja recullen les dades de l’estat del riu. Gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l’Urgell, s’han col·locat dues estacions pluviomètriques i dispositius de mesurament en diferents punts de la comarca de la Segarra, concretament a Civit, on es localitza la capçalera del riu, i a Cervera. L’objectiu és detectar les crescudes del cabal i preveure possibles rovinades amb temps suficient. 

Els aparells instal·lats per l’empresa Arantec – Smarty Planet emeten informació a temps real sobre l’estat del riu. Això permetrà intensificar la prevenció davant episodis de riuades per tal de posar en marxa les diferents accions per prevenir danys personals i materials. 
 
La instal·lació d’aquests sensors ha suposat una inversió de 22.000 € per part del consistori de la capital de l’Urgell. A més l’ajuntament destinarà una partida anyal de 6.000 euros a tasques de manteniment i actualització dels dispositius. Cal recordar que el novembre del 2015 es va registrar una crescuda de l’Ondara a causa de les fortes pluges caigudes a la capçalera fluvial. Tot i que Tàrrega no va lamentar danys personals, la rovinada sí que va deixar nombroses destrosses materials.
Francesc Garcia