Ja són 23 les persones beneficiàries del Banc de Productes de Suport de la Segarra

05/02/2020

El préstec de productes de suport té com a objectiu prevenir accidents i millorar l'autonomia de les persones

Llits articulats, baranes, matalassos, cadires de rodes, crosses i caminadors. Aquests són alguns dels 74 objectes de què disposa el Banc de Productes de Suport de la Segarra. Es tracta d'un servei gestionat pel Consell Comarcal, pensat per a aquelles persones amb poca autonomia personal. La iniciativa es va estrenar el mes de novembre i ja són un total de 23 persones de la comarca les que es beneficien de fins a 32 prestacions.

Una de les beneficiàries d'aquest recurs és la Rosa Falip, que gràcies al descobriment del Banc de Productes de Suport va canviar el seu carretó d'anar a la compra per un caminador.

D'altra banda, amb el préstec d'una barana abatible per al llit, la María Jesús Simón ha pogut evitar el risc de caigudes del seu home mentre dorm.

Les persones interessades en aquestes prestacions només han d'adreçar-se als serveis socials bàsics del Consell Comarcal de la Segarra, des d'on s'oferirà un assessorament personalitzat. Actualment, l'estoc de productes es troba repartit entre una farmàcia de Cervera i una altra de Guissona, amb l'objectiu de donar cobertura a tota la comarca.
Noèlia Burgos