'Jo reacciono, Guissona neta', la campanya per establir un procés de control de residus

06/02/2020

Els responsables de l'Àrea de Gestió de Residus del Consell Comarcal de la Segarra, juntament amb l'equip de govern de l'ajuntament de Guissona, s'han reunit aquest dijous per reforçar la col·laboració entre les dues administracions en matèria de gestió de residus a Guissona.

El principal problema detectat ha estat les bosses que es troben dins de les papereres i al costat dels iglús de vidre de la vila. Per continuar millorant el servei i la recollida porta a porta, s'ha llençat una campanya específica per disminuir les bosses dipositades dins de les papereres, com també les que apareixen fora de l'horari establert.

La campanya consisteix a realitzar una inspecció dels punts conflictius. Un cop detectats, es realitzaran visites als veïns, posant èmfasi en l'horari i en què els veïns utilitzin el cubell facilitat des del Consell Comarcal per treure la fracció orgànica i el rebuig al carrer. A més, també es durà a terme vigilància juntament amb els agents municipals als punts detectats.

En el cas d'incompliment de les normes s'aplicaran sancions que oscil·len entre els 120 i els 1.080 euros contemplades en les taxes municipals.

Segons l'Ajuntament de Guissona, ''gràcies a l'esforç fet pels veïns del municipi, la comarca de la Segarra és de les que més recicla de tot Catalunya, amb els beneficis econòmics i ecològics que aquest fet comporta''. El consistori ''compta amb la col·laboració de tots els guissonencs i guissonenques per mantenir els carrers de la vila en bones condicions''.
Infolleida