La 39a Càtedra Emili Pujol omplirà Cervera de música del 21 al 28 de juliol

16/07/2019

Aquest any, com a novetat, hi haurà un concert de swing el dia 22 de juliol

La música torna a Cervera del 21 al 28 de juliol amb la 39a Càtedra Emili Pujol. El Festival Internacional de Música serà un any més un dels eixos d’aquesta activitat que comptarà amb un total de 14 concerts, set de gran format, i set més petits que formaran el Vila Closa. El concert inaugural tindrà lloc el 21 de juliol al paranimf de la Universitat de Cervera, mentre que un dels més destacats d’aquest any, “Les mil cares del swing” a càrrec del grup Shackin’All, serà el dia 22, i estarà dedicat al swing d’entre els anys 20 i els 40.

El curs de música serà un any més un dels pilars de la càtedra. I és que durant una setmana, la capital de la Segarra es tornarà a omplir d’alumnes procedents d’arreu de l’estat espanyol, però també de països com Xina, França, Itàlia o els EUA. Es calcula que hi participaran fins a 200 persones que es formaran a càrrec de reconeguts professors.

Pel que fa a la 16a Fira de Lutiers tindrà lloc el dia 23 de juliol durant tot el dia a la Universitat de Cervera. En aquesta ocasió s’hi donaran cita més de 30 professionals del sector, i s’hi podrà veure com a peça destacada un contrabaix construït per Agustí Altamira, entre el 1837 i el 1880, i altres contrabaixos de lutiers com Francisco España o Joan Guillamí.

La Càtedra Emili Pujol és un dels esdeveniments musicals més importants en l’àmbit cultural i pedagògic català. Durant 39 edicions, i de forma ininterrompuda, centenars d’alumnes es formen de manera intensiva durant una setmana a Cervera aprofundint en el mestratge musical del seu instrument.

Francesc García