La biblioteca de Guissona analitza la relació entre humans i paisatges

13/01/2018

L’exposició es fixa en els materials i construccions propis de cada zona del territori català i com han intervingut en la configuració dels paisatges

la biblioteca de Guissona va acollir divendres al vespre la inauguració de l’exposició «Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya.” Una mostra que analitza la varietat paisatgística de Catalunya com a producte de la relació continuada entre els humans i el seu entorn on les diverses construccions i materials de cada territori han jugat una peça calau en la configuració del paisatge. En concret, l’exposició es centra en cinc zones geogràfiques del territori català com són l’alta muntanya, la costa, les terres de secà, l’horta i les planes de regadiu.

Josep M. Santesmasses, en representació del Centre d’Estudis Segarrencs, Gemma Franquesa, regidora a l’Ajuntament de Guissona, i Roger Costa, representant de la Direcció General de Cultura Popular i van presidir la inauguració, preguntant-se, entre altres coses, perquè uns materials o construccions tenen més repercussió que unes altres.

Una vintena de persones van assistir a la inauguració de l’exposició, què es pot visitar fins a finals de febrer.

Albert Morales