La candidatura ERC-MES-AM a Cervera presenta el seu programa electoral

13/05/2019

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya- Moviment d’Esquerres de Cervera ha presentat, aquest diumenge 12 de maig, a la plaça Universitat de la capital segarrenca, el seu programa electoral.

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya- Moviment d’Esquerres de Cervera ha presentat, aquest diumenge 12 de maig, a la plaça Universitat de la capital segarrenca, el seu programa electoral. L’acte ha estat marcat pel seu contingut emotiu en record a les persones preses i exiliades polítiques i ha estat presentat pel periodista Jordi Margarit.

Joan Santacana, s’ha refermat en un model en el qual la participació ciutadana sigui clau en la presa de decisions, com l’elaboració dels pressupostos, ‘un model de ciutat completa i oberta, on tota la ciutadania se senti protagonista i vegi reconeguts els seus drets individuals i socials, on la cohesió sigui el lligam que identifiqui cada persona amb el seu entorn, on la diversitat sigui entesa com una oportunitat per ser una ciutat més rica en matisos’. ‘Volem una Cervera activa, moderna, inclusiva i progressista, una Cervera de tothom’. El cap de llista republicà ha incidit en ‘el compromís d’escoltar la ciutadania i les entitats, per a poder planificar les accions sense apriorismes, actuant de baix cap a dalt’.

Santacana ha afirmat que ‘cal una distribució equitativa dels serveis, també per als pobles agregats’. En referència als nuclis agregats, ha manifestat la necessitat d’escoltar-ne la seva gent mitjançant el Consell de Poble i la seva alcaldia pedània.

Mercè Carulla, candidata número 2, ha donat a conèixer els objectius referents a cultura, esports i festes, d’entre els que en destaca la voluntat d’elaborar un Pla Director d’Equipaments Culturals amb un procés de participació ciutadana, la dinamització de la zona esportiva, o ‘la gestió de les festes des d’una perspectiva de baix a dalt, donant protagonisme a les entitats, que en són el motor principal’.

Ricard Vicente, el candidat número 3, ha presentat la secció d’urbanisme, medi ambient i serveis municipals, ‘propostes basades en un model modern i equilibrat, preservant els valors del nucli antic de la ciutat i mesurant el creixement, d’acord amb les directrius del POUM i buscant solucions per a connectar les parts nord i sud de la ciutat separades per la via del ferrocarril’. De la mateixa manera, s’ha mostrat partidari d’actuar sempre d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible que ha de tenir en compte una ciutat moderna i la preservació del medi natural.

Finalment, Meritxell Ramon, candidata número 4, ha introduït les temàtiques referents a l’eix social, educació, joventut i salut, destacant l’optimització dels recursos, la promoció i la prevenció de la salut, la ‘priorització de l’educació com a eina principal per al desenvolupament integral de les persones, amb la impulsió del Projecte Educatiu de Ciutat que coordini la formació formal i informal, amb implicació de tots els agents educatius’. Així mateix, en referència a la promoció econòmica i als joves, els republicans han defensat la creació d’una Agència de Promoció Econòmica local i comarcal que inclogui accions específiques per a l’entrada dels joves al món laboral.

Infolleida