La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, tanca la Càtedra Emili Pujol

19/07/2021

Ha estat la primera consellera de l’actual Govern que visita Cervera

La Càtedra Emili Pujol va concloure ahir la seva 40a edició en presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. El festival va posar el seu punt final després de 10 dies d’activitats i un aforament disponible ocupat del 85% en la majoria d’actuacions.

Abans del concert, la consellera va visitar la Paeria, on va signar el Llibre d’Honor i va mantenir una breu reunió de treball amb el Consistori Municipal. En la trobada, entre altres punts, es va demanar el suport del Govern en les tasques de rehabilitació i manteniment del patrimoni monumental de la ciutat. Especialment es van reclamar ajudes pels edificis de la Universitat, propietat de la Generalitat, i el Sindicat i Sant Domènec, de titularitat municipal.

Cervera, referència cultural

La consellera va reivindicar les seves arrels amb la capital segarrenca: “Em sento com a casa a Cervera, ciutat dels meus avis, que venia sovint a visitar”. També va expressar que “és una ciutat que estima la cultura” i es va mostrar disposada a recolzar l’activitat cultural i ajudar en la rehabilitació del patrimoni.

El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, també hi va ser present i va destacar que “Cervera aposta per la cultura d’una manera vigorosa” i que “la ciutat és un enclavament cultural de referència a les Terres de Lleida”.

L’alcalde de Cervera, Joan Santacana, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a la consellera en la seva primera visita i va deixar palès el seu desig que “hi hagi moltes més trobades per treballar plegats pel patrimoni i l’activitat cultural cerverina”.

Nova trobada imminent

En la reunió celebrada a la Paeria, només es va apuntar el tema del Patrimoni per la urgència de l’estat de la Universitat a causa de la seva brevetat. Tant l’alcalde Santacana com la consellera Garriga van coincidir que el municipi necessita una trobada més extensa i es van emplaçar a mantenir una nova trobada en breu.

Posteriorment, la consellera va ser rebuda a la plaça Major per la senadora Sara Bailac; la vicepresidenta 2a de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach; el president del Consell Comarcal, Francesc Lluch; la diputada Rosa Perelló i la consellera comarcal Montserrat Farrera.

La comitiva es va desplaçar a la Universitat per assistir a l’acte de cloenda del 40è Festival Internacional de Música. El concert “Contrastos”, un recital de violoncel i piano a càrrec de Laia Puig i Alba Ventura, va tancar la Càtedra Emili Pujol.

La Segarra TV / Foto: Ajuntament de Cervera