La Coral Infantil Nova Cervera duu la màgia del Petit Príncep a Calaf

19/02/2019

La interpretació, sota la direcció de Mercè Capdevila, va comptar amb l’acompanyament d'un fantàstic conjunt de músics

La tarda d’aquest passat diumenge dia 17 de febrer, el teatre del Casal de Calaf va obrir les seves portes per acollir la interpretació de la cantata musical teatralitzada "El Petit Príncep", a càrrec dels infants i joves dels grups de Petits, Mitjans i Grans de la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA.

Cal recordar que pel concert de fi de curs celebrat el juny de 2018, coincidint amb els 75 anys d'aquest clàssic per a nens i adults d'Antoine de Saint-Exupéry, els cantaires de la Coral Infantil ja van dur a terme aquest projecte al teatre Casal de Cervera, que s’omplí de gom a gom per a l’ocasió.

Després de l’èxit assolit i fruit d'un acord amb el Casal de Calaf, la història del Petit Príncep es va poder veure i escoltar novament, ara en aquesta coneguda sala de l’Alta Segarra, concert que va incloure la interpretació de la cantata infantil “El Petit Príncep”, amb música de Ricard Gimeno i lletra de Jordi Enjuanes, així com també dues peces versionades per Manu Guix sobre aquesta coneguda narració: "El Petit Príncep i les Macedònia" (amb arranjaments del cerverí Marc Castellà) i "El meu Asteroide".

La interpretació de la cantata, sota l’extraordinària direcció de Mercè Capdevila, comptà amb l’acompanyament d'un fantàstic conjunt de músics que en garantí de nou l’èxit: l'Ariadna Armengol i la Cèlia Segura (clarinets), l'Aida Escudé (contrabaix), la Pau Terribas (percussió) i el Marc Castellà (piano). D’altra banda, en la vessant escènica va tenir-hi un paper fonamental l'actor Òscar Marsinyach, que interpretà els diferents personatges que s'anava trobant el Petit Príncep en el seu viatge; la Judith Terribas, en el paper de la Rosa; i en Carles Sala, que va encarregar-se de la narració del text. A tots ells i elles, cal afegir la col·laboració en la creació de divers atrezzo de l’espectacle, de la Fàtima Puig.

També cal destacar la presència entre el públic del compositor de la cantata “El Petit Príncep”, en Ricard Gimeno, músic i pedagog, al qui prèviament al concert els cantaires i les directores de la Coral Infantil van poder entrevistar i mantenir amb ell una conversa molt agradable , en la qual vam conèixer com va composar aquesta obra, què el va empènyer a fer-la, amb quines dificultats es va trobar..., i per altra part també hem pogut conèixer aspectes de caire més personal, com el fet que ell de petit també va ser cantaire de la coral infantil "Quitxalla" de Barcelona (també pertanyent al Secretariat de Corals Infantils de Catalunya"), amb la que cap als anys setanta havien vingut a Cervera per dur a terme un intercanvi amb la nostra entitat...

Per finalitzar, agrair especialment la col·laboració del Casal de Calaf, de la seva junta directiva i dels seus magnífics tècnics de llum i so. Aquest fet, així com la presència de nombrós públic el dia de la representació, van fer possible a tots i a totes, tant en els assaigs previs com en el mateix dia del concert, gaudir d’una magnífica experiència -en molts moments màgica i emocionant-, que tant pels cantaires com directores que hi van participar, així com pel conjunt de la nostra entitat, serà ben difícil d’oblidar.

 

Infolleida