La CUP desencallarà la investidura de Torra però farà oposició durant el seu mandat

13/05/2018

Cervera ha acollit el Consell Polític Extraordinari i la reunió del GAP de la CUP per decidir el vot dels quatre diputats al Parlament en la propera sessió del Ple d’Investidura

La CUP facilitarà la investidura de Quim Torra amb les abstencions dels quatre diputats al parlament al pròxim ple d’investidura. D’aquesta manera Torra serà el substitut de Carles Puigdemont però representants de la Candidatura d’Unitat Popular ja han avançat que no donen suport al candidat de JxCAT, no en facilitaran la seva governança i faran oposició durant aquest mandat. La decisió s’ha pres aquest diumenge a Cervera on s’hi ha celebrat un Consell Polític Extraordinari i la reunió del Grup d’Acció Parlamentària per debatre el vot dels quatre diputats al parlament i definir el full de ruta del grup parlamentari.

Durant l’atenció als mitjans, els representats de la CUP han assegurat que faran tot el possible per a que el discurs del candidat a la presidència del passat 12 de maig es materialitzi en fets i que establiran diàlegs amb els altres partits independentistes per fer front a un «estat totalitari». Afirmen també que treballaran per recuperar les lleis socials suspeses pel 155 i que seguiran defensaran el procés constituent des de les bases populars.

En aquesta jornada a Cervera s’ha celebrat també l’Assemblea Nacional Estratègica del partit on hi han pres part uns 400 militants que han decidit quines accions parlamentàries i municipals es duran a terme el pròxim any.

Albert Morales