La Diputació cobra per error 1 milió d'euros en taxes municipals

11/04/2018

Els contribuents de 180 municipis Lleidatans han vist com aquest mes d'abril la Diputació de Lleida els ha cobrat dos cops taxes municipals com ara l'impost de circulació.

La Diputació de Lleida ha cobrat per partida doble diversos impostos que gestiona en 194 municipis dels 231 de la demarcació. És el cas, per exemple, de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica. El primer dia d’abril s va fer l’habitual càrrega als comptes dels contribuents, però per un error, dies després s’ha ordenat de nou el cobrament.

En total, l’import cobrat en tots aquests municipis podria arribar a superar el milió d’euros. El duplicat del rebut afecta no només a l’impost de circulació, sinó també a altres taxes que gestiona la diputació com ara clavegueram, aigua o escombraries.

Des de l’ens provincial asseguren que ja s’ha donat l’ordre per retornar el que s’ha cobrat de més i que amb la solució adoptada, els diners es retornaran sense cap càrrec pels contribuents.

El director Monné ha recordat que porten 20 anys fent trameses als bancs i mai abans s’havien trobat en una situació similar.  

Lleida TV