La mirada infantil és la protagonista d’ “Absències i Presències, de Joanpere Massana

15/09/2017

La proposta forma part del projecte “Diàlegs amb la Casa Duran”, que enguany enceta un comissariat pedagògic a càrrec de Glòria Jové

L’artista Joanpere Massana ha presentat aquest dijous la mostra Absències i presències, una aproximació a la Casa Duran i Sanpere de Cervera a través de la mirada d’un nen.

Massana estableix fins a vuit intervencions evocant, dialogant o contradient la funció dels diversos espais de la casa. Així l’artista, influenciat per la mirada curiosa i creativa dels nens, trenca amb els tons ocres i monocromàtics d’aquests espais i els dóna una nova dimensió on els objectes, els colors, els símbols i la llum prenen el protagonisme.

Aquesta iniciativa forma part del projecte Diàlegs amb la Casa Duran que el Museu Comarcal de Cervera va impulsar ja fa un any, amb l’objectiu d’establir converses entre el patrimoni del passat que representa la casa museu amb la contemporaneïtat i el llenguatge artístic.

Com a novetat, el projecte enceta un comissariat pedagògic a càrrec Glòria Jové, una proposta que ha estat escollida per la Generalitat com a iniciativa pedagògica pilot a les escoles de la Segarra.

Amb la inauguració d’ Absències i Presències, Cervera ha encetat la 41 edició de la Isagoge dedicada enguany a les arts, amb l’organització de més de 30 activitats fins al pròxim 22 de setembre.

Francesc García