'La Ninotada' de Sant Ramon recapta 2.172 euros per Proactiva Open Arms

04/12/2019

La 4a edició de l’escala en hi-fi solidari va comptar amb una vintena d’actuacions

La 4a edició de 'La Ninotada', l'escala en hi-fi solidari de Sant Ramon, va recaptar 2.172 euros per Proactiva Open Arms, una ONG que té com a objectiu salvar vides al Mediterrani. La gala benèfica, organitzada per La Mansa, l'associació de joves de Sant Ramon, es va celebrar el passat 23 de novembre a l'Envelat i va comptar amb una vintena d'actuacions de diferents persones del poble i rodalies i d'altres entitats com l'Espígol de Cervera o els professors i algunes mares de l'Escola de Sant Ramon.

En aquesta ocasió, després de realitzar un procés participatiu amb els socis de La Mansa, es va escollir destinar els diners a Proactiva Open Arms. L'entitat treballa incansablement per procurar que totes aquelles persones que fugen dels seus països per guerres, violència, abusos i misèria buscant un futur millor i una vida digna i decideixen creuar el Mediterrani, no acabin morint al mar.

La gala benèfica va començar amb la projecció de diferents vídeos en què s'explicava la tasca de l'ONG. També es va poder veure el vídeo del capità del vaixell Open ArmsRicardo Sandoval, que des d'alta mar va enviar un missatge d'agraïment a La Mansa per la iniciativa i va animar a tothom a participar-hi.

L'escala en hi-fi va comptar amb més de 20 actuacions que miraven d'imitar a través dels moviments i dels treballats vestuaris a diferents artistes. Els participants van interpretar 'Què Boig el Món' de Lax'n' Busto, 'Aserejé' de Las Mayonesas, 'Sóc pagès' de The Companys, 'Di Papa' de José Guardiola, 'El baile de los Pajaritos' de Maria Jesús o 'Greased Lightning' de Grease, entre d'altres.

Durant tota la nit els assistents podien fer els seus donatius en unes bústies solidàries repartides per la sala, comprant tires de loteria o consumint a la barra. A la mitja part es va sortejar una panera, un pernil i 5 kg de farina, gentilesa de La Garbiana de Tarroja que es dedica a la producció ecològica de cereals, farina i pa.

La gala va acabar com ja és tradició amb un ball conjunt de tots els participants dalt l'escenari i que en aquesta ocasió va ser 'In the night', d'Oques Grasses. Ja fa quatre anys que 'La Mansa' organitza aquest escala en hi-fi. El primer any els diners es van destinar a l'Associació Alba de Tàrrega, el segon a comprar un escenari per les associacions del poble i l'any passat per la protectora d'Animals de Cervera; Refugi Segarra.
Infolleida