La Paeria de Cervera condemna la presó i l’exili del polítics catalans

25/03/2018

Ho va fer en un ple extraordinari i d’urgència celebrat divendres al vespre // 25-03-2018 La policia alemanya ha retingut a Puigdemont quan travessava la frontera en cotxe

Divendres 23 de març la Paeria de Cervera va celebrar un ple extraordinari per condemnar la repressió de l’Estat Espanyol i defensar les llibertats dels polítics empresonats. I es que, només una hores abans del Ple, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Carme Forcadell i Raül Romeva, van ser enviats a presó després de la compareixença davant el jutge Llarena i s’enfronten a penes de fins a 30 anys acusats de delictes de sedició i rebel·lió. Llarena va reobrir també l’euroordre de detenció contra Carles Puigdemont** i la resta de consellers a l'exili.

Davant aquesta decisió de Llarena, tots els membres del consistori de Cervera van votar a favor en el primer i únic punt de l’ordre del dia: La condemna a la repressió de l’Estat Espanyol. Amb un resultat final d’11 vots a favor, 0 en contra i 0 abstencions.

Royes aposta per una vaga general que paralitzi el país, i la resta de regidors van qualificar l’actual situació política d’injusta, desproporcionada i dictatorial.

A hores d’ara Catalunya compta amb nou presos polítics (Junqueras, Sánchez, Cuixart, Forn, Turull, Rull, Bassa, Forcadell i Romeva) i set polítics exiliats (Rovira, Puigdemont, Gabriel, Comín, Puig, Serret i Ponsatí)

**ULTIMA HORA: 25/03/2018 LA POLICIA ALEMANYA HA RETINGUT PUIGDEMONT QUAN TRAVESSAVA LA FRONTERA EN COTXE

Albert Morales