La Passió restaura els decorats a mans dels seus creadors

31/01/2018

La família Salvador i la Passió de Cervera sempre han estat vinculats una amb l’altra. Els directors de la Passió pagaran ells aquestes restauracions

Un dels principals atractius de la Passió de Cervera són els seus decorats. Unes obres pintades a mà fa més de 50 anys que encara es mantenen a dia d’avui. Els creadors d’aquests escenaris van ser els germans Salvador, dos pintors de renom que gairebé sempre anaven acompanyats d’un jove aprenent. L’aprenent ara és mestre i és ell, juntament amb la seva filla i el seu gendre qui estan duent a terme la restauració d’aquestes emblemàtiques pintures cerverines, algunes d’elles en un estat molt avançat de degradació.

Molts d’aquests decorats, de fet, són anteriors al Gran Teatre de la Passió ja que inicialment l’actuació es duia a terme al Casal de Cervera. Les més que necessàries actuacions tenen un cost aproximat d’uns 9.000€, una xifra que els directors i directors d’actors d’aquesta representació posaran de la seva butxaca, renunciant al sou que els hi pertoca.

La història de la família Salvador i la de la Passió de Cervera, sempre ha anat vinculada una amb l’altra. Amb aquestes restauracions però, esperen no tornar a coincidir fins d’aquí unes quantes dècades.


 

Albert Morales