La Segarra dona suport a la Vaga General amb actes multitudinaris

04/10/2017

Al matí una marxa lenta de vehicles va col·lapsar momentàniament l’Eix Transversal i a la tarda es va viure la manifestació amb més participants de tota la història

Cervera va acollir aquest dimarts 3 d’octubre la manifestació més multitudinària viscuda mai a la Segarra. L’acte formava part de la vaga general convocada per la Taula per la Democràcia després dels actes viscuts a Catalunya diumenge passat.

La concentració a la capital de la Segarra es va iniciar a les 17h al Sindicat i va transcórrer pels carrers de Cervera com una marxa silenciosa on van prendre-hi part ciutadans de tota la comarca.

La manifestació va acabar a la Plaça Major on la lectura del manifest va precedir un espectacular cant dels Segadors.

Els actes a la Segarra però, van començar de bon matí amb una marxa lenta de vehicles on van prendre-hi part uns 200 tractors i uns 100 cotxes i va concórrer des de Cervera fins a Estaràs, provocant un tall momentani a l’Eix Transversal. Participants de l’acte van penjar cartells als ponts de la carretera a favor de la democràcia i d’una República independent Catalana.  

Arribat a Estaràs, als manifestants van entregar una urna i butlletes a l’alcalde del municipi, ja que va ser l’únic lloc de la Segarra on el diumenge es els guàrdia civils es van emportar els vots del referèndum. L’alcalde Ramon Torné va agrair aquest reconeixement i a continuació es va omplir la urna amb flors.

Albert Morales