La Segarra es mobilitza pel Dia de la Dona

08/03/2018

La Segarra ha dut i durà a terme diversos actes en celebració del Dia de la Dona, durant tot el dia d’avui i fins el cap de setmana.

A Cervera el dia ha començat amb la lectura del manifest a les 10.15 a la Plaça Major a càrrec de diverses representats femenines de la Paeria i el Consell Comarcal. L’acte s’ha succeït amb la visita guiada «En Clau Femenina» que ha transcorregut des de la Plaça Joan Salat fins a la Plaça Major i on els presents han pogut conèixer, en veu de l’historiador Armand Forcat, la vida de diverses dones cerverines que han fet avançar la ciutat tot i què mai hagin estat prou reconegudes. Un cop arribats a la Plaça Major s’ha explicat qui foren les primeres regidores de la Paeria de Cervera.

A les 12h ha tingut lloc una nova concentració davant la Paeria on hi han pres part un centenar de persones. Primerament els parlaments han anat a càrrec de representats dels centres d’educació secundària de la ciutat i, a posteriori, ho han fet treballadors de l’ajuntament, el Consell i dones defensores dels seus drets.

A la tarda la Plaça Universitat farà mou-re l’esquelet a tothom qui s’hi atansi en motiu de la iniciativa «Mou-te per la igualtat».

Algunes de les institucions més importants de la comarca han participat en campanyes de consciència social, com el Museu de Cervera que el passat 1 de març va iniciar el moviment #donesilenciades, una iniciativa per donar a conèixer aquelles dones que han donat vida als museus de Catalunya i, avui 8 de març, s’han penjat dues fotografies d’aquestes dones a les finestres de l’edifici. El Consell Comarcal s’ha adherit a la campanya #veusquenoveus amb l’objectiu de difondre les desigualtats entre sexes i donar a conèixer la lluita de moltes dones i, molts altres municipis, han fet altres accions que podeu consultar aquí.

Demà dia 9 de març, a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Guissona, es projectarà unapel·lícula en commemoració al dia de les dones i, dissabte, Cervera clourà els actes amb la representació del cabaret mexicà «Y me morí» i el concurs «Les Dones Sapiens», a l'Auditori i a la Sala Fabià respectivament.

Albert Morales