La Segarra projecta una taula de treball per millorar la qualificació laboral de les persones

19/11/2020

. L'objectiu és revertir l'atur a la comarca i adaptar els dèficits de la població a les noves necessitats dels empresaris

El Consell Comarcal de la Segarra ha creat una taula de treball per tal de trobar un encaix entre l'oferta formativa actual i la demanda laboral a la comarca. La iniciativa s'emmarca dins el Pla Estratègic per al Desenvolupament i l'Ocupació i té com a objectiu estudiar les necessitats concretes de les empreses i millorar la qualificació de les més de 900 persones que actualment hi ha aturades a la Segarra.

Ha sigut en format on-line i amb l’assistència dels departaments d’ocupació i d’educació de la Generalitat de Catalunya, i de més d’una desena d’empreses de la comarca. Aquesta és la primera taula d’ocupació, talent i empresa emmarcada dins el pla estratègic Segarra 2025.

A la reunió, el teixit empresarial ha pogut conèixer els perfils laborals que les administracions reben de les persones que cerquen feina a la comarca. I, a la inversa, s’ha parlat dels diferents perfils laborals que necessiten les empreses de la comarca. La gran majoria han coincidit que els perfils de manteniment (mecatrònica, electrònica, electromecànica ...) són els que més necessiten i no hi ha persones formades. En canvi, el sector agroalimentari hi ha un excés, ja que es realitza formació a la comarca en aquest sector. Per la qual cosa s’ha posa’t de manifest que cal treballar per veure les necessitats formatives que necessiten les empreses, adequar-les i arribar a acords per impartirles.

Una de les opcions que s'ha destacat durant la taula de treball és la Formació Dual, un model que ja ha donat fruit en algunes empreses.

Com a cloenda, per part del conseller comarcal de promoció econòmica, Josep Esquerra, s’ha emplaçat a la creació d’una taula de treball estable per anar valorant les respostes de futur que es presenten a la comarca davant la situació actual arran de la pandèmia.

Les administracions presents han estat del Servei d’Ocupació de Catalunya, el departament d’educació de la Generalitat, la Paeria de Cervera i el Consell Comarcal. Les empreses assistents han estat diverses i de diferents sectors com BonÀrea, El Pastoret, Pinsos Yak, Iberspa, Leds c4, Escala Solar, Làser Mari, entre altres.

El President, Paco Lluch, ha explicat que el treball en xarxa és l’objectiu final d’aquesta taula de treball per així poder conèixer entre tothom els recursos ocupacionals de la comarca i donar una resposta real a la gran demanda laboral que hi ha actualment.

De cara a un futur, la idea és implementar una taula de treball estable per anar cobrint els dèficits de la població activa i millorar l'ocupabilitat de la comarca.
InfoLleida