La Segarra registra un total de 6 habitatges iniciats durant el primer semestre de 2019

07/10/2019

L’APCE i CaixaBank analitzen la situació immobiliària a les comarques del Ponent Est: Segarra, Urgell i les Garrigues

L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i CaixaBank han analitzat la situació del sector immobiliari a les comarques del Ponent Est (Segarra, Urgell i les Garrigues), en una jornada a Tàrrega que ha comptat amb la participació de Marc Torrent, director general de l’APCE; Josep Donés, secretari general tècnic de l’APCE; i Víctor Martínez, Director Banca d’Empreses Centre Empreses Negoci Immobiliari de CaixaBank a la Direcció Territorial de Catalunya.

Segons l’anàlisi elaborat per l’APCE, la producció d’habitatges iniciats a l’àmbit de Ponent l’any 2018 es registrà un total de 544 habitatges iniciats, mentre que es van acabar un total de 258 habitatges.

Si es fa un cop d’ull a les dades del primer semestre de 2019, per comarques trobem que l’Urgell registra 16 habitatges iniciats en aquest període. La segueix de lluny la comarca de les Garrigues, amb 8 habitatges iniciats, i la Segarra, amb 6 habitatges iniciats.

Pel que fa als habitatges acabats en el primer semestre de 2019, a l’Urgell es van acabar 10 unitats; seguida de Les Garrigues i la Segarra, que amb 4 habitatges acabats cadascuna.

Estudi de l'oferta d'Obra Nova
Durant la sessió també es va fer un repàs a les dades de la província de Lleida i comarques sobre l’oferta d’habitatge d’obra nova que recull l’Estudi de l’Oferta d’Habitatge de Nova Construcció a Catalunya 2018, realitzat per l’APCE. En l’àmbit de Ponent, la superfície mitjana dels habitatges d’obra nova és de 84,3m2 útils, amb un preu de venda de 105.591 euros de mitjana; i el preu de venda per metre quadrat útil és de 1.239€.
Infolleida