La Segarra rep més de 18.000 euros per lluitar contra la violència de gènere

08/07/2019

Des del Servei d‘Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal (SIAD) s’ha gestionat la subvenció del Pacto de Estado del Ministerio on els ajuntaments han rebut finançament per poder engegar a les seves poblacions accions de sensibilització que tinguin com a finalitat lluitar contra la violència de gènere. En total, la Segarra ha rebut més de 18 mil euros distribuïts en els diferents municipis de la comarca. Cada municipi ha posa’t en marxa accions que segons la seva població ha cregut més escaients. Per exemple, Sant Ramon, va projectar una sessió de contes de gènere a l’escola. Altres municipis han fet xerrades vinculades amb aspectes que treballen la discriminació de gènere.

Paral·lelament, el Consell Comarcal ha treballat en el disseny d’una campanya visual que els ajuntaments aplicaran amb diferents materials. La campanya visual té com a lema: “Adona-te’n, la dona és lliure. Actua! No en siguis còmplice. Som aquí sembrant respecte #igualtatsegarra Contra la violència masclista 900 900 120”. Hi ha municipis que aquest lema l’imprimiran en els gots de la Festa Major. Altres han fet pancartes o samarretes.

Tal com ha explicat la consellera comarcal d’igualtat, Núria Magrans, l'objectiu és que el missatge s’escolti i es vegi, que rodi per tota la comarca, i assolir així una bona feina de sensibilització per combatre la violència de gènere. A més, tot el finançament rebut és una bona oportunitat pe fer accions al territori.

El SIAD del Consell Comarcal posa en marxa així una campanya que vol sumar esforços ajuntament i Consell Comarcal per lluitar per la igualtat a la Segarra i arreu.

Infolleida