L'Ajuntament de Guissona remodelarà la Plaça Vell Pla

24/01/2019

Un emplaçament on el 1933 es van fer les primeres excavacions arqueològiques de Guissona

L'Ajuntament de Guissona ha aprovat el projecte de reforma de la Plaça Vell Pla, un emplaçament on el 1933 es van fer les primeres excavacions arqueològiques de Guissona per, en aquell moment, ampliar la carretera de Ponts i construir una nova xarxa de clavegueram. L'alcalde de Guissona, Xavier Casoliva ha avançat que abans de començar les reformes, un equip d'arqueòlegs farà un conjunt de prospeccions, distribuïdes en tres punts concrets de la plaça per determinar si sota es conserven restes amb valor històric, i si és així, es decidirà, si l'espai continua sent una plaça o es conserva com a un espai d'interès històrico-arqueològic i es museïtza per apropar-lo al públic.

Des del Museu de Guissona valoren l'actuació com una oportunitat per detectar la importància de les restes que s'han conservat en aquest espai i conèixer un emplaçament que guarda els orígens més remots de la vila de Guissona.

El consistori disposa d'una memòria valorada i d'una partida de 80.000€ per les reformes, xifra que es reduirà o s'ampliarà en funció de les restes que apareguin al fer l'exploració arqueològica.
Marc Mora