L’Aquelarre, al Festival Cruïlla

10/07/2018

La Festa pren un nou impuls mediàtic, que per primer cop en la seva història, la fa abandonar l’embolcall de la capital de la Segarra

L’Aquelarre de Cervera es presenta enguany al Cruïlla de Barcelona, un dels principals festivals musicals catalans d’estiu, que l’any passat va acollir 57.000 espectadors. L’espectacle especial de foc i música que plantejarà el director artístic Albert Parra, d’Alea Teatre, al públic festivaler tindrà lloc divendres 13 de juliol (22.45 h) i durarà un quart d’hora.

L’Aquelarre de Cervera, doncs, pren un nou impuls mediàtic, que per primer cop en la seva història, el fa abandonar l’embolcall de la capital de la Segarra. Les entitats cerverines duran a terme una explosió de cultura popular, en un espectacle únic i genuí, creat per a l’ocasió.

Els Diables de Cervera Carranquers, Band Tokades, Bombollers, Geganters de Cervera, Grepp Teatre i Sound de Secà donaran el tret de sortida de l’Aquelarre d’enguany, un mes i mig abans del que és habitual. L’espectacle comptarà, a més, amb música en directe, composta pel músic cerverí Xesco Grau. La peça que s’interpretarà en l’espectacle, titulada “Foqueral”, va ser composta l’any 1999, quan el músic va ser l’encarregat de compondre la banda sonora de l‘espectacle de l’Aquelarre de Cervera, dirigit en aquella ocasió per Pep Oriol.

Serà interpretada pels músics Manel Pedrós, Carles Montfort i Dídac Prat, i per la resta d’entitats de percussió vinculades a l’Aquelarre. Foc, música en directe, estructures gegants, cultura popular i bruixes; signes d’identitat de l’Aquelarre de Cervera, viuran per primera vegada, fora del seu hàbitat natural.

Serà, sens dubte, l’acció promocional més gran que s’haurà fet mai en la difusió de l’espectacle més enllà de Cervera, i neix de la voluntat de la Regidoria d’Aquelarre de difondre la festa a tot el territori i internacionalitzar els valors i la singularitat d’un corpus festiu que forma part de la identitat popular catalana.

Paeria de Cervera