L’equip del Síndic de Greuges atén 8 visites, 9 queixes i 1 consulta a Cervera

16/01/2020

L'objectiu d'aquest desplaçament és divulgar i apropar la institució a les persones i oferir la possibilitat que puguin presentar queixes o fer consultes sobre les administracions

Problemàtiques relacionades amb els impostos tributaris, el medi ambient, l'urbanisme o la salut, són les que els cerverins i cerverines han plantejat aquest dijous a l'equip del Síndic de Greuges de Catalunya. L'entitat ha fet parada a Cervera per atendre de primera mà les consultes o queixes contra les administracions i les empreses que presten serveis d'interès general. En total, s'han entrevistat vuit persones, totes veïnes de la capital de la Segarra, les quines han presentat nou queixes i una consulta.

La presència de l'equip del Síndic al municipi forma part del conveni de supervisió singularitzada que va signar amb la Paeria de Cervera l'any 2018, emmarcant-se en les visites regulars que es fan a Catalunya.

L'acord té com a objectiu incrementar les garanties i els drets de la ciutadania. Per aquest motiu, l'equip del Síndic es desplaça dues vegades a l'any a Cervera, a més de publicar al mes de març un informe anual que recull la situació de les gestions de les queixes referents al municipi i una estadística de les consultes locals.
Noèlia Burgos