Les Cases Senyorials, protagonistes de les Jornades Europees de Patrimoni

14/10/2018

Ja fa vint anys que el Museu de Cervera pren part en aquesta iniciativa que es celebra a nivell continental amb l’objectiu de fomentar la cultura i el patrimoni

Una vuitantena de persones han pres part en les Jornades Europees del Patrimoni de Cervera, una iniciativa que es celebra a nivell continental amb l’objectiu de fomentar la cultura i el patrimoni. Ja fa vint edicions que la capital de la Segarra participa en aquestes jornades sota l’organització del Museu que any rere any reinventa la seva oferta i que enguany s’ha centrat en el redescobriment de les tres cases senyorials del Carrer Major com són la Casa Solsona, la Casa Dalmases i la Casa Duran.

Més enllà d’endinsar-se entre les parets d’aquests imponents habitatges, els presents en les Jornades Europees del Patrimoni han pogut conèixer les diferències entre les tres principals cases senyorials de Cervera; una d’estil modernista i família burgesa com fou la Casa Solsona, una altre de noble i aristocràtica, la Casa Dalmases i, finalment, la Casa Duran de família burgesa i terratinent. Des de l’organització de les Jornades valoren molt positivament aquesta iniciativa ja que els obliga a reinventar-se i conèixer nous espais locals any rere any.

A la Segarra han estat moltes altres les poblacions que s’han sumat a les Jornades Europees del Patrimoni, una d’elles Guissona que ha ofert una visita guiada per la «Guissona de les emocions», una ruta que ha recorregut els llocs més emblemàtics i melancòlics de la ciutat i que ha estat dissenyada pels propis veïns de la població.

Albert Morales