L’Escola de Sant Ramon inicia el curs amb un increment d’alumnes i professors

28/09/2018

L’Escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Ramon va celebrar aquesta setmana la reunió de pares i mares per explicar el nou curs

 La reunió va anar a càrrec de la directora del centre, Carmina Ollé, acompanyada de la coordinadora pedagògica Montse Majà, la presidenta de l’Ampa, Míriam Arnaz, el coordinador del Consell Esportiu, Xavi Gomà, i l’Alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca. 

La directora del centre, Carmina Ollé, va explicar que l’escola actualment compta amb 73 alumnes de 10 localitats diferents de la Segarra com l’Urgell i l’Anoia. Un any més, l’escola creix amb nombre d’alumnes però també amb nombre de professors, s’ha passa’t de 6 a 9 professors. 

L’augment dels alumnes cada any és considerable i les sol·licituds van augmentant amb els anys inclús algunes quedant-se fora perquè són famílies no empadronades. L’èxit de l’Escola es deu al mètode que apliquen on els professors s’adapten al ritme d’aprenentatge dels alumnes. Cada nen té una evolució cognitiva i aprèn a través d’experiències i projectes que es denominen “caixes”, en les quals s’experimenta en grup cada assignatura. 

A la reunió també va assistir l’alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca, on va explicar que l’educació sempre ha sigut un objectiu primordial per al municipi. L’alcalde explica que quan hi ha nens al municipi es creen més sinergies per al poble. Hi ha famílies noves que vénen a viure i amb elles Sant Ramon creix. 

Des de l’Ajuntament es destinen diners per les diferents despeses que genera l’escola. Per una part, 6.000€ amb despeses de manteniment (no incloses les despeses de llum, aigua i calefacció) i 2.200€ per pagar l’empresa de suport a la neteja. Per altra banda, amb la implementació del Pla Pilot d’Ensenyament la mestra de la guarderia ha der fer el mateix horari que les mestres de primària per la qual cosa no es pot seguir fent el servei de menjador i el cost d’aquest servei l’ha d’acabar assumint l’Ajuntament, concretament uns 6.200€ anuals. També el Casal d’Estiu es finançada des de l’Ajuntament, aproximadament 1.500€. De cara al 2019, es vol pintar l’escola amb un pressupost de 5.200€.  Amb totes aquestes despeses gairebé el pressupost de l’Ajuntament amb educació arriba a uns 21 mil euros.

Per poder fer front a aquest pressupost l’Ajuntament té intenció de proposar un conveni de col·laboració amb un cost de 200€ per nen que prové d’un altre municipi. Així d’aquesta manera es podrà continuar assumint totes les despeses que genera l’escola. 

L’alcalde va explicar que s’anirà també a visitar el delegat territorial d'Ensenyament a Lleida,  Carles Vega, per tal d’exposar la situació actual de l’educació a Sant Ramon per tal de poder rebre algun finançament per fer front a algunes de les despeses. 

En el marc de la reunió també es va actualitzar i signar el conveni amb l’Ampa, a càrrec de la presidenta, Míriam Arnaz, i l’Ajuntament amb un cost de 2.400€.

Consell Comarcal Segarra