L'Església de Santa Maria ha acollit un any més el tradicional Cant de Les Completes

06/02/2019

Els espectadors van poder sentir la versió simfònica revisada de les partitures compostes entre 1844 i 1845 per Joan Pont i Salvador Vidal

Com cada 5 de febrer, Cervera ha acollit l'esdeveniment musical més important de l'any, la interpretació del Cant de les Completes a l'església de Santa Maria, una tradició que precedeix la missa del Santíssim Misteri i que enguany forma part de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. La celebració va començar amb el seguici de les autoritats des de La Paeria fins a l'església on més d'un centenar de músics, cantaires i solistes van interpretar el tradicional concert sota la direcció de Xavier Puig.

Els espectadors van poder sentir la versió simfònica revisada de les partitures compostes entre 1844 i 1845 per Joan Pont i Salvador Vidal, unes partitures que es van cremar durant la guerra civil espanyola i es van poder recuperar gràcies a músics i cantaires que les van reescriure de memòria.

La celebració del Cant de les Completes es remunta a l'any 1540, amb un text litúrgic de l'Edat Mitjana i amb música del segle XIX, i enguany serà declarat Festa Patrimonial d'Interès General.

Marc Mora