L'espectacle inaugural del Mercat Romà de Guissona canvia d'emplaçament

18/07/2018

Aquest any es representarà als safareigs de la Font de la Vila

Els ballarins i ballarines de l’Escola de Dansa Montse Esteve seran un any més les protagonistes de l'espectacle central del Mercat Romà de Guissona, el qual tindrà lloc el pròxim divendres a les 22.30h. Aquest any, però, hi haurà un canvi destacat. I és que davant l’impossibilitat de realitzar l’espectacle  la Plaça Major per obres a la façana de l’església, es farà en un nou escenari, els safareigs de la Font de la Vila. Allà es crearà un doble escenari, i l’aigua jugarà un paper primordial en l’espectacle.

Aquest any, el fil temàtic del Mercat Romà és la llegenda de Lucrècia. El mite ha estat la font d’inspiració de l’escola de dansa, que prepara un muntatge que vol reivindicar la figura femenina i la seva importància en el decurs de la història. L’espectacle representa el patiment i la tragèdia de Lucrècia després de la seva violació, així com la rellevància de la seva figura per provocar la caiguda de la monarquia i el naixement de la República Romana.

L’espectacle consta de quatre actes i hi participen un total de deu ballarins i ballarines que des de principis de juliol preparen la coreografia. La música és de Noeula, Billie Holliday i Richard Wagner, a més de la veu d’Ethan Barea.

Infolleida