L’Oficina Jove de la Segarra presenta la memòria anual i constata que, en un any, atén més d’un miler de joves de la comarca

19/03/2019

La memòria del 2018 conté el recull dels diferents programes i serveis que ofereixi l’oficina i on es destaca els programes que més bé funcionen entre els joves

Els grans objectius de l’Oficina són treballar pels joves i les joves de la comarca en polítiques d’emancipació juvenil centrades en els eixos de treball i educació gràcies al programa de referent d’ocupació juvenil que guia als joves un cop acaben els estudis. A través d’aquest programa s’han atès a 14 joves de manera individual i com a perfils predominants són joves que ni estudien ni treballen i busquen feina per la comarca, i per altra banda, joves que estudien i busquen feina a les tardes i caps de setmana. Aquest programa és nou d’aquest any.

També un dels objectius és el treball de la salut i la prevenció amb el programa Escolta’t. Servei nou del passat 2018 que és un programa sobre salut per als joves.

Un dels altres eixos importants de l’Oficina són les tècniques compartides que es desplacen pels ajuntaments de la comarca en foment de la participació juvenil, com per exemple, la participació dels joves als camps de treball locals que es fan a l’estiu. I també a partir del programa Apropat on les tècniques es desplacen als instituts de la comarca per conèixer de primera mà les necessitats dels joves i les joves i oferir activitats al respecte. Des que s’ha iniciat el curs escolar s’han realitzat nou tallers als instituts sobre aspectes com el Cyberbullying, salut, entre altres, i mensualment, s’ha realitzat dinàmiques al pati que giren entorn de “un dia mundial” que se celebra durant el mes en concret, per exemple, el dia mundial de la Dona, dia del SIDA, dia contra el tabac, etc ...

Aquests dos programes són el que més bé funcionen entre els joves.

Tal com explica el Conseller comarcal de l’àrea Jordi Porta, un  altre dels punts importants de l’oficina es el foment de l’associacionisme i els recursos que se’ls hi ofereix des de l’oficina per poder potenciar programes internacionals. Actualment, la Segarra té 17 associacions juvenils. Porta també ens explica que anualment l’Oficina Jove de forma directa i indirecta atén a més d’un miler de joves de la comarca.

I per acabar l’altre eix important de treball són els cursos i tota la formació que s’ofereix als joves. Ara com ara, per exemple, el curs de monitor de lleure que es farà per Setmana Santa a Cervera.

Una altra de les activitats previstes aquesta primavera per l’Oficina són les JOUP on aquest any arriben a la 20è edició. Les JOUP són les Jornades d’Orientació Universitària que es fan a l’alumnat que finalitza els curs abans d’iniciar una carrera i se l’orienta en les seves possibilitats. Aquest any es canvia d’ubicació, es faran a l’IES la Segarra el pròxim 27 de març.

L’oficina Jove dona suport a 17 municipis dels 21 que té la comarca amb una subvenció de la Direcció Generalitat de Joventut de la Generalitat de més de 21 mil euros. La despesa tota de l’oficina té un cost de més de 230 mil euros on el finançament principal prové de la Generalitat de Catalunya del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies com també dels ajuntaments de la comarca.

La memòria s’ha presentat al Consell Comarcal a càrrec del conseller comarcal de joventut, Jordi Porta, i ara es farà difusió entre els ajuntaments per tal de donar a conèixer la feina feta durant el 2018.

Infolleida