Marc Màrquez: "Em fixo en Nadal i Messi"

09/10/2019

Assegura que quan el vinculen amb llegendes de l’esport, “se’m posa la pell de gallina” | Diu que ara se sent “més madur” però veu “gairebé impossible” assolir els títols d’Agostini

Al cap de dos dies d’haver aconseguit el vuitè títol mundial de motociclisme, el sisè en MotoGP, Marc Màrquez va fer aquest dimarts una parada a Madrid per oferir una multitudinària roda de premsa, en la qual va parlar del present i del futur, i en què va revelar que per ser cada dia millor té dos grans referents en qui fixar-se. “Ha estat un any molt bo i serà difícil millorar-lo. Però un dels meus ídols és Rafa Nadal i quan el veus en un partit i et preguntes què pot fer millor, ell sempre fa un nou pas endavant. O quan Messi marca un gol, tornes a pensar que no es pot fer millor i després va i en marca un altre que encara és millor. Intento tenir el meu mirall en ells; sempre milloren. Intentaré aprendre dels errors. Els rivals et marquen el nivell i és aquí on intentarem continuar creixent”, va afirmar.

Va assegurar que intenta “apartar la mirada” de tots els comentaris sobre la seua històrica carrera, però reconeix que es posa roig quan veu que la gent situa el seu nom a l’altura dels grans de l’esport. “Intento apartar la mirada i seguir el meu camí. Lògicament jo també veig el que es diu i quan sents el teu nom envoltat de llegendes ja no només del motociclisme, sinó de l’esport, se’t posa la pell de gallina. Si quan em retiri, que tant de bo sigui d’aquí a molts anys, estic al voltant de tots aquests noms, estaré molt orgullós”, va apuntar.


“Mai dic que no ho provaria, però no competiré mai al Dakar amb moto”

A set títols del pilot més premiat de la història, Giacomo Agostini, l’hexacampió de MotoGP no va descartar arribar algun dia a aquesta xifra. “Mai diré que és impossible, però veig gairebé impossible igualar-lo perquè significa guanyar gairebé el doble del que tinc ara. Mai m’he obsessionat amb res, només vull disfrutar de la meua passió”, va recalcar. “M’agrada viure el present, no el passat ni el futur, mai m’he obsessionat amb un número ni amb cap nom. L’edat va passant i vaig intentant ser més madur, gestionar-ho tot més. El 2014 va ser un any molt bo, però tenia aquest punt d’immaduresa i d’inconsciència. És aquí on he completat l’any més sòlid de la meua carrera esportiva”, va asseverar.

"Si hagués de renunciar al meu títol perquè l'Àlex guanyés, ho faria"

Mentre el Marc gaudeix del seu moment de glòria, el seu germà Àlex competeix per guanyar el Mundial de Moto2, que seria la segona corona mundial després de la de Moto3 que va conquerir el 2014. "Si hagués de renunciar al meu títol perquè ell guanyés, ho faria. Ser germans no l'hi facilita, sinó que li posa una pressió extra", va afirmar l'hexacampió de MotoGP, que va afegir: "L'Àlex està fent un any molt bo i s'està guanyant a pols el campionat, però queden quatre carreres en què ha de gestionar la pressió. Jo no li posaré més pressió de la que ja té, que en gaudeixi i estigui el més concentrat possible". 

Preguntat per la seva rivalitat amb Valentino Rossi, va recordar que l'italià va declarar que era "mereixedor del títol". "Entenc això com una felicitació. Els pilots cometen errors en les seves carreres que els fan perdre Mundials. Jo sé diferenciar les coses i el que està fent a la seva edat està a l'abast de molt pocs".

Un altre dels que el van felicitar després de la victòria a Tailàndia va ser el seu company Jorge Lorenzo. "Amb Jorge tinc una bona relació. Em va desitjar sort abans de la carrera, som prou professionals per deixar la rivalitat dins de la pista", va dir. 

Marc va descartar la possibilitat de córrer algun dia el Ral·li Dakar. "M'agrada molt la terra i alguna vegada ho he parlat amb els meus amics, però em faria mla. S'ha de ser realista. M'agrada provar-ho tot, ja vaig provar un Fórmula 1, i mai dic que no ho provaria, però mai competiré al Dakar amb moto", va concloure. 

Marc reconeix que "si tingués por de fer-me mal no pujaria a la moto"

Màrquez va subratllar que aquest sisè títol en MotoGP ha arribat després de completar "un dels estius més durs" de la seva carrera per una operació d'espatlla. "Si tingués por de fer-me mal no pujaria a la moto. Quan ets pilot saps que estàs exposat a lesions quan menys te les esperes. Si vols ser campió has d'estar disposat a tot i si has de caure 20 vegades per buscar els límits, ho has de fer. M'agradaria caure menys", va reconèixer. 

Pel que fa a la seva possible renovació amb l'equip Repsol Honda, va aclarir que fins ara ha estat "centrat al cent per cent en el campionat", tot i que va reconèixer que "està clar que ara es començarà a parlar durant l'hivern. Cada vegada es parla més aviat dels contractes. La meva prioristat és escoltar Honda perquè ells m'han donat l'oportunitat de ser aquí i d'aconseguir tot això", va indicar el de Cervera, que no va dubtar a assegurar que "ha estat un any de somni, gairebé perfecte". Ara el seu objectiu és la triple corona. 

Infolleida