Massoteres i Talavera se sumen a la “Campanya Tracta´m bé” del Consell Comarcal

02/05/2017

Massoteres i Talavera són municipis de la Segarra que també  s’han adherit a la campanya “Tracta’m bé” del Consell Comarcal que promou el bon tracte a les persones grans. Paral·lelament a la campanya el Consell Comarcal ofereix als municipis de la comarca xerrades per debatre i opinar sobre el tracte a la gent gran.

Concretament, és una xerrada on es projecta un vídeo fòrum “La Marinada” que tracta sobre la relació pares i fills. Marinada és un curtmetratge protagonitzat per Pep Cruz ambientat a la Segarra, en què, a través de la relació entre un pare, un fill i l’Alzheimer, es parla sobre el tracte, la cura i el respecte a les persones grans. La xerrada va a càrrec de l’educadora social del Consell Comarcal, Pilar Vilajoana.

Divendres passat la xerrada va tenir lloc a Talavera, on va assistir la consellera comarcal de serveis socials, Rosa Ribas, àrea responsable de l’actuació, i l’alcalde Ramon Trullols. La consellera va donar la benvinguda i va explicar el treball que es fa des del Consell Comarcal sobre el bon tracte a les persones grans de la comarca a través de la campanya que ja s’està portant a terme a més de la meitat dels municipis de la comarca. La rebuda va ser notable, amb una desena de persones participants.

El proper cap de setmana, 5 de maig, la xerrada tindrà lloc a Pallerols a les 5 de la tarda al Local Social.

Per altra banda, la mateixa xerrada es va projectar a Massoteres el dissabte 29 d’abril. A Massoteres, van assistir una trentena de persones i, a més, es va comptar amb la presència de Mariona Salvadó estudiant primer de batxillerat que va guanyar el segon premi de la secció d'adults del 36è Concurs de Narracions de Frater de Lleida amb un relat fictici sobre l’Alzheimer. L’acte va comptar també amb la participació de l’alcalde de Massoteres, Miquel Àngel Marina, que va agrair al Consell Comarcal la projecció d’aquestes activitats als municipis.

 

Consell Comarcal Segarra