Matí de Diada a Guissona en tres actes commemoratius

12/09/2018

La convidada especial d’enguany fou Montserrat Fornells, alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i diputada d’Esquerra al parlament

Els actes de diada a Guissona van començar el dilluns 10 al vespre, amb la tradicional Marxa de torxes, que enguany sortia de la Plaça Major i arribava a la Plaça Mil·lenari, on es va fer un llaç humà amb les torxes i es va cantar els Segadors de la mà de la jove cantant Núria Rius i Ivet Fischer. Tanmateix es va innovar amb la cançó adaptada de “La cançó del Poble”del musical “Els Miserables”, de Claude-Michel Schönberg que porta per títol “Tot el poble cantarà”.

D’altra banda, Guissona va celebrar ahir el seu acte institucional en honor a la Diada Nacional de Catalunya amb nombrosa participació vilatana.

L’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva junt amb el seu equip de govern, van encapçalar l’acte commemoratiu que anualment es celebra a la plaça Francesc Macià.

La convidada especial d’enguany fou Montserrat Fornells, alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i diputada d’Esquerra al parlament, que va ser l’encarregada de llegir el manifest, reclamant especialment la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Els Margeners per la seva part van fer un pilar commemoratiu que van acompanyar amb la seva música, i alhora la brigada amb l’ajuda de la quitxalla de la vila, van fer el canvi de senyera de la plaça.

Per cloure l’acte, es va entonar el Cant del Segadors amb la jove cantant de Guissona Núria Rius.

Ajuntament Guissona