Mercè Serra, guanyadora del Concurs de la nova imatge de l'Àrea de Gestió de Residus

10/10/2018

Sota el lema; “El nostre futur. La Segarra, residu zero” es projecta una nova imatge de la recollida selectiva a la comarca de la Segarra

Actualment el Consell Comarcal disposa d’una imatge (el logotip del gall) i lema (A la Segarra només deixalles ben triades), que s’estan utilitzant des de fa 16 anys. Arran dels nous canvis que de forma imminent es faran al servei de recollida de la Segarra també es canviarà la imatge.

El Consell Comarcal de la Segarra realitzarà en els propers mesos canvis en el servei de gestió de residus municipals de la Segarra. Alguns dels canvis més rellevants seran: Ampliació del nombre de poblacions on es realitza recollida selectiva porta a porta.  Modificació del calendari de recollida porta a porta, ampliant de 6 a 7 dies la recollida. Implantació de compostatge comunitari als nuclis rurals com a via de gestió exclusiva de la FORM i de la recollida de rebuig porta a porta.

I tots aquests canvis aniran acompanyats d’una nova imatge. La imatge guanyadora de la dissenyadora de Guissona, Mercè Serra, mostra una imatge gràfica composta per un símbol que engloba diferents conceptes en ell mateix. En trets generals, ens trobem amb una forma circular i arestes sortints que ens remet a l’actual símbol del Consell Comarcal de la Segarra. Aquest contempla els 5 colors de la classificació dels residus bàsics (rebuig, orgànica, envasos, vidre i paper). Els colors es distribueixen de forma concèntrica, una flor que es tanca cap al centre. És quelcom viu, amb moviment, que invita a actuar. Al símbol l’acompanya el lema EL NOSTRE FUTUR i el sub lema la Segarra, residu zero, que identifica territorialment el lema i el complementa. Amb aquest lema, s’apel·la a la consciència de la població cap a fer un bon triatge i reciclatge per un futur que està en perill en els nostres dies. 

La imatge guanyadora va ser elegida per un jurat format per tècnics de comunicació, medi ambient, i professionals del dibuix, disseny i experts en Belles Arts.

El Conseller Comarcal de Residus, Josep Maria Calderó, ha fet lliurament del xec regal dotat amb 800 euros a la dissenyadora Mercè Serra. El lliurament ha estat al mateix Consell Comarcal, a la Sala de Plens. Mercè Serra, ha explicat que està contenta d’haver guanyat el concurs perquè és una imatge que neix d’un procés de treball que va fer sobre conceptes al voltant del reciclatge i la gestió de residus i es pot emprar en els diferents elements, suports i instruments de campanya. 

Calderó ha explicat que aquesta imatge gràfica i lema presentats s’utilitzaran en tots els materials dels diversos serveis. L’objectiu del lema ha de ser incentivar la recollida selectiva, intentant implicar a la població en l’assoliment de bons nivells de reciclatge.

Consell Comarcal Segarra