Montoliu empadrona la primera menor dels últims 57 anys

02/06/2017

És la Carlota i juntament amb la seva mare, han fet pujar el cens del municipi, després d’anys de despoblació

Montoliu de Segarra ha empadronat la primera menor d’edat dels últims 57 anys. Es tracta de la Carlota, una nena de 2 anys i mig que, juntament amb la seva mare, han incrementat el cens d’aquest municipi de tan sols 54 habitats, dels quals només 10 viuen al poble de Montoliu. Una gran notícia pel nucli ja que amb els últims anys ha patit un fort procés de despoblació.  

Fa uns 60 anys, Montoliu havia arribat a tenir més de 500 persones registrades al cens. Mica en mica la despoblació es va fer més present fins arribar a mínims de 150 habitants en tot el municipi. Des de fa uns deu anys la dinàmica ha canviat i actualment hi ha uns 200 empadronats. Tot i que la tranquil·litat de viure en un poble petit sigui el valor més preuat pels veïns, també han de fer front a problemes que afecten, sobretot, als més petits. 

Tot i no ser un municipi amb una població extremadament envellida, el gruix de població de Montoliu es situa en les franges d’edat d’entre 30 i 35 anys i d’entre 55 i 65 anys. L’empadronament de la Carlota és, doncs, una gran noticia pel futur del municipi.

Albert Morales