Montoliu finalitzarà obres a diferents nuclis abans de l’estiu

15/06/2017

Montoliu és, a més a més, un dels 13 municipis de la Segarra que vol canviar l’enllumenat públic (actualment amb bombetes de sodi), per leds

L’ajuntament  de Montoliu projecta acabar un seguit d’actuacions a diferents nuclis del municipi abans de l’estiu. Una d’elles és la construcció d’una nova plaça a Vilagrasseta, just al costat de les escoles. El projecte va néixer arrel d’una altra actuació que es va dur a terme a principis d’any per tal d’assentar l’entrada al poble i que, de retruc, va destapar una  gran esplanada.   

Al nucli de Cabestany s’hi ha fet una inversió de 6.000€ per millorar l’accés al poble ja que estava en molt mal estat i feia anys que els veïns feien aquesta petició. L’actuació ha consistit en pavimentar 15 metres d’asfalt i habilitar una cuneta. 

Per altra banda, Montoliu és un dels 13 municipis de la Segarra que s’han unit per presentar  una proposta conjunta per renovar l’actual enllumenat públic que funciona amb bombetes de sodi, i substituir-lo per leds. L’alcalde de Montoliu assegura que, al seu municipi, aquest canvi significaria un estalvi anual del 65% , que es tradueix en uns 15.000€. La proposta presentada pels municipis de la Segarra s’acull a les línies d’ajuda del Fons Nacional d’Eficiència Energètica però, en el cas de que la petició fos denegada, l’Ajuntament de Montoliu faria l’actuació amb fons propi.

Albert Morales