Montoliu redueix més d’un 30% les fuites d’aigua municipals

06/07/2018

Des de l’inici de la legislatura, al 2015, s’ha intervingut en la xarxa d’aigües, aconseguint un benefici tant pel municipi com per la comarca

L’ajuntament de Montoliu ha reduït, des de l’inici de la seva legislatura, al 2015, més d’un 30% les fuites d’aigua de la seva xarxa municipal. Així doncs si fa tres anys aquest municipi de la Segarra consumia uns 22,200 metres cúbics anuals, a dia d’avui la xifra gira entorn als 15,800, malgrat que el nombre d’abonats al servei d’aigua hagi incrementat durant aquest període. Les actuacions a la xarxa d’aigua de Montoliu doncs, no només beneficien al municipi sinó a la comarca en general ja què la reducció d’aquestes xifres significa també un estalvi per al Consell Comarcal.

La Guardia-lada és el nucli agregat que ha generat una reducció més significativa, amb una davallada del consum d’aigua del 48%, a aquest el segueixen l’Ametlla de Segarra, Montoliu i Vilagrasseta i només Cabestany tanca aquest període amb un augment del consum. Unes xifres que posen de manifest el mal estat en que es trobava la xarxa d’aigües d’aquest municipi.

De moment, l’estalvi aconseguit amb aquestes actuacions es destinarà en seguir intervenint la xarxa d’aigües de Montoliu ja que com afirma l’alcalde, cal garantir un servei de màxima qualitat, evitar talls de subministrament i no malmetre ni una sola gota d’aigua.

Albert Morales