Montornès remodela l’ajuntament

19/11/2021

També repavimenta la plaça de la Vila Closa de Mas de Bondia

Montornès porta a terme la remodelació integral de l’edifici de la Casa de la Vila, un antic immoble adquirit el 1982 que havia quedat obsolet i amb nombroses barreres arquitectòniques. L’actuació afecta de forma integral les dos plantes de l’edifici. Inicialment s’ha buidat l’estructura interior i ha deixat un espai diàfan que tindrà uns 35 metres quadrats per planta.

Segons va explicar l’alcalde, Dionís Oña, s’està pendent de decidir la distribució final, però en principi la planta baixa serà un espai obert que donarà cabuda a la sala de plens, els despatxos, administració, intervenció i secretaria, i es deixarà tancat només el despatx del jutge de pau. Seguirà pendent de decidir com queda la primera planta. L’obra costarà 110.590 euros.

Mentrestant s’han traslladat les dependències municipals al local social de l’agregat de Mas de Bondia.

En paral·lel, Montornès també du a terme la repavimentació de la plaça de la Vila Closa de Mas de Bondia. Està situada a l’exterior del nucli de població i és el centre neuràlgic de celebració de les festivitats locals. L’obra té un termini d’execució de trenta dies i un cost de 103.000 euros. L’alcalde afirma que la principal dificultat per dinamitzar els pobles i evitar la despoblació és la falta de pressupost per assumir serveis bàsics com a internet, que possibilita el teletreball.
Xavier Santesmasses (SEGRE)