Multitudinària trobada a Guissona d’alumnes de llatí de tota la província

10/04/2018

És el quart any que es celebra el Congressus Discipulorum, una jornada per posar de manifest la importància d’aquesta llengua, tot i que cada vegada compti amb menys alumnes

Guissona ha acollit la quarta edició del Congressus Discipulorum, una jornada on hi prenen part alumnes de llati d’arreu de la província per posar de manifest la importància d’aquesta llengua i de la formació humanística en general a través de tallers i gimcanes. L’edició d’enguany ha estat la més multitudinària de totes, amb la presència de 200 alumnes provinents de 16 centres educatius, que han pres consciència de la importància i els valors de la cultura romana.

L’evolució de les ciències humanístiques als instituts no és la desitjada i segueix una línia descendent en quan a nombre d’inscrits. Tot i així els professors es mostren convençuts de què el llatí estarà sempre present a les aules ja què a dia d’avui és encara una llengua viva i demanen que la societat prengui consciència de la importància d’aquesta llengua.

La jornada ha transcorregut entre el parc arqueològic, el museu i la plaça Vell Pla i, en finalitzar s’ha fet entrega d’un diploma acreditatiu a tots els participants i un lliurament de corones de llorer als vencedors de les proves.

Albert Morales