Nou accés a la part alta de la Guardia Lada

24/10/2017

El projecte neix després dels incidents del passat 25 de març quan, arrel de les nevades, la casa de colònies es va quedar sense llum 48 hores

La nevada del 25 de març d’enguany va deixar sense llum la casa de colònies de la Guardia Lada durant tot un cap de setmana i amb una quarantena de nens dins de l’habitacle. Entre altres coses aquest incident es va produir degut al difícil accés a la zona alta del municipi, gairebé impossible per a vehicles pesants com un camió de bombers.

Arrel d’aquell incident l’ajuntament del municipi executarà una obra a principis del 2018 que consistirà en habilitar un nou accés a la zona alta de la vila. Serà un accés rodat per l’exterior del poble que permetrà arribar a tot tipus de vehicles a aquesta part del nucli urbà; l’actual vial que transcorre per l’interior de la Guardia Lada passarà a ser peatonal.  

Com a resultat d’aquesta actuació, la Guardia Lada, comptarà amb una nova zona d’aparcament de vehicles que a la vegada també tindrà la funció de mirador. El projecte tindrà un cost d’uns 50.000 € que subvencionarà la conselleria de territori i sostenibilitat i la conselleria de governació.  

Albert Morales