Noves propostes en el subministrament elèctric a les zones rurals

03/03/2018

La Guàrdia Lada ha acollit una jornada de reflexió sobre les deficiències en la xarxa de subministrament elèctric arran dels incidents de març de 2017

Els temporals de vent i neu de març de 2017 van anar acompanyats de microtalls elèctrics i altres problemes de subministrament en algunes zones rurals de la província de Lleida, com el cas de la Guàrdia Lada, on una casa de colònies va estar més de 48 hores sense llum, igual que en diversos nuclis de la Vall del Corb, a l’Urgell, o en una desena de pobles de la Noguera. Aquest cap de l’Associació de Sobirania Energètica s’ha reunit a la Guàrdia Lada per debatre aquestes i altres problemàtiques sobre l’actual model energètic imperant a Catalunya i per proposar alternatives més sostenibles i igualitàries entre les diferents zones geogràfiques del territori.

Des de la Xarxa per la Sobirania Energètica es denuncia l’oligopoli d’Endesa en el sector elèctric, l’ús de combustibles fòssils i vetllen per garantir el dret universal de l’energia. Els incidents del març de 2017 són, per a l’entitat, un clar exemple del que passa quan el control de les xarxes de distribució està a mans d’una gran multinacional.

El 27 de març de l’any passat, diversos representats d’ERC ja es van reunir en aquest mateix espai per signar el Manifest de Montoliu i fer front a les deficiències recurrents en la xarxa de subministrament elèctric a les zones rurals.

Albert Morales