Pares de Cervera protesten per les assignacions de les preinscripcions escolars

11/05/2018

Catorze famílies no podran matricular els seus fills a les escoles on voldrien degut a un acord que alterna la quarta línia escolar entre dos centres de la ciutat

Catorze parelles de pares i mares d’alumnes de P3 de Cervera s’han organitzat per reclamar poder triar l’escola dels seus fills. Els afectats havien fet la preinscripció de cara al curs vinent a l’escola Josep Arques però, en un principi, ensenyament els hi assignarà la plaça a l’escola Jaume Balmes, a l’altra punta de la ciutat. La polèmica es remunta al 2015 quan es va aprovar un acord que alternava la quarta línia escolar entre aquestes dues escoles, independentment de quina de les dos tingues més demanda. A dia d’avui hi ha 39 nens inscrits a l’escola Josep Arques i 21 al Jaume Balmes, però serà aquest segon centre el que, el curs vinent, comptarà amb les dues línies. Els pares afectats ja han fet arribar un escrit a la Paeria demanant que es replantegin els criteris de distribució de les preinscripcions.

Cervera ja va viure aquesta mateixa polèmica ara fa dos anys amb les preinscripcions de secundària que, seguint el mateix criteri, alternava la tercera línia escolar entre els dos centres de la ciutat i, malgrat que la demanda fos més elevada a l’INS La Segarra, la tercera línia va ser per l’Antoni Torroja. En les preinscripcions del darrer any ja es va resoldre la situació i va ser el centre amb més demanda al qui se li va atorgar la línia extra. Els pares dels alumnes de P3 esperen que la problemàtica es resolgui com la de l’any passat als centres de secundària.

Albert Morales