Pintades feixistes a l’Ermita de Sant Julià

20/12/2017

L’acte vandàlic inclou una amenaça de mort, un insult, la frase «Arriba España» i diversa simbologia feixista. L’ajuntament ja està treballant en aquest incident

L’ermita de Sant Julià, a Tarroja de Segarra, va ser malmesa aquesta setmana amb pintades feixistes en dues de les seves parets. En les inscripcions d’aquesta acció vandàlica s’hi llegeix una amenaça de mort cap al col·lectiu independentista i la frase «arriba España» acompanyada d’un insult. També hi figuren els dos principals elements feixistes com són la creu celta i l’esvàstica i les dues «S», en referència a les esquadres feixistes del Partit Nacionalsocialista Alemany. Des de l’ajuntament del municipi lamenten profundament aquesta situació i ja estan treballant per condemnar-la.

L’acció s’ha produït a les immediateses de les eleccions autonòmiques, marcades per la dualitat entre partits independentistes i unionistes i, s’espera que durant el transcurs de la jornada electoral no es produeixin incidents d’aquest tipus. La parada d’autobús de Torrefeta i Florejacs ha estat víctima dels mateixos actes vandàlics.

 

Albert Morales