Quatre mesos d’actuacions a Santa Maria de Guissona

22/06/2018

La façana de l’edifici es trobava en un estat avançat de deteriorament i generava despreniments que posaven en risc la seguretat dels vianants

Durant els pròxims quatre mesos els 600 metres quadrats de la façana de la col·legiata de Santa Maria de Guissona quedaran amagats sota aquesta gran bastia. L’edifici es trobava en un estat avançat de degradació i generava despreniments que posaven en alerta la seguretat dels vianants; amb aquestes intervencions s’estabilitzarà el material original de l’església i s’adoptaran mesures de conservació preventiva per evitar que es reprodueixin els danys fins ara existents.

La causa principal del deteriorament d’aquest és edifici és la tipologia del seu material, un gres amb elevades quantitats d’argila que absorbeixen l’aigua i la humitat i que, conseqüentment, generen la seva pròpia desfeta. Per dur a terme les actuacions en aquest temple declarat be cultural d’interès nacional ja s’han retirat alguns elements decoratius com a mesura preventiva.

El projecte compta amb una inversió d’uns 150.000 euros i disposa d’aportacions de la parròquia, particulars, Diputació, Generalitat i ajuntament. La instal·lació de l’estructura segueix permetent l’accés a l’interior del recinte per la qual cosa s’hi poden seguir celebrant misses i actes religiosos.

Albert Morales