Ramon Augé i Gené, president del Consell Comarcal per al mandat 2023-2027

14/07/2023

Ha comptat amb els 8 vots favorables del seu grup, els 3 de Candidatura de Progrés (PSC), assolint la majoria absoluta amb 11 vots en primera votació

Ramon Augé, de Junts, ha estat elegit aquest divendres com a president del Consell Comarcal de la Segarra, materialitzant així l’acord de govern entre el seu grup, Junts per Catalunya i els representants de Candidatura de Progrés (PSC).

L’elecció d’Augé s’ha produït en el Ple extraordinari de constitució del Consell Comarcal 2023-2027, aquest divendres 14 de juliol, durant el qual ha comptat amb els 8 vots favorables del seu grup, els 3 de Candidatura de Progrés (PSC), assolint la majoria absoluta amb 11 vots en primera votació. El nou president s’estrena en el càrrec de President al Consell Comarcal, ja que en la legislatura 2011-2015 va assolir la gerència durant tres anys.

La sessió ha començat amb la lectura dels consellers i conselleres, posteriorment ha tingut lloc la constitució de la taula d’edat formada pel conseller més jove, Josep Giribets i Pujol, amb el conseller més gran, Ramon Trullols Bergadà.

Després del jurament o promesa del càrrec dels consellers i conselleres s’ha fet l’acte formal de constitució de la corporació, seguit de l’elecció de la presidència, el lliurament de distintius als membres de la corporació i, finalment, les intervencions dels representants de cada partit polític.

Abans de les intervencions ha tingut lloc també el lliurament d’un detall per part de President fins ara al Consell Comarcal, Francesc Lluch (ERC), al nou president per formalitzar el traspàs.

Parlament de Ramon Augé
L’acte de constitució ha finalitzat amb la intervenció de Ramon Augé, elegit president de la institució, que ha explicat que es treballarà per la reactivació del Consell Comarcal per millorar els serveis i ser essencials per a la comarca. Ha destacat que serà una etapa intensa davant de la marxa de dos municipis, Torà i Biosca, i que es treballarà per reforçar el sentiment comarcal prioritzant el Consell d’Alcaldies com l’instrument clau per impulsar polítiques a la comarca.

Els consellers i conselleres que formaran part del nou ens comarcal són, per Junts;

  • Elena Guirado Garcia
  • Imma Secanell Viladot
  • Josep Maria Ribera Currià
  • Josep Giribets Pujol
  • Josep Mallol Gabarró
  • Ramon Trullols Bergadà
  • Jordi Portí Salvador

I per Candidatura de Progrés;

  • Anna Rius Alzamora
  • Montse Closa Vilaplana
  • Aleix Bochaca Bertran

La sessió ha comptat amb l’assistència d’unes 50 persones que han omplert l’Auditori de Cervera.

 

InfoLleida