Salut amplia el cribratge massiu de Cervera al matí de divendres amb 150 testos més

08/10/2020

Aquesta ampliació es fa perquè les 400 places previstes inicialment  es van esgotar en poques hores

El Departament de Salut amplia a 150 persones més el cribratge massiu que es durà a terme divendres i dissabte a Cervera després de l'increment de positius de covid-19 detectats a la ciutat en els darrers dies. Amb aquestes proves, es pretenen detectar casos asimptomàtics, aïllar-los i, així, tallar les cadenes de transmissió. 

Les proves PRC, que es faran al pavelló polivalent, s'ofereixen, de manera voluntària, a tota la població, però s'adrecen preferentment a famílies amb fills en edat escolar.

Els testos s'havien de fer aquest divendres, de 15 a 19 de la tarda i dissabte de 10 del matí a 14 del migdia, però Salut ha decidit ampliar el cribratge de divendres de 10 a 13 del migdia. 
Aquesta ampliació es fa perquè les 400 places previstes inicialment es van esgotar en poques hores.

Pel que fa al cribratge anunciat a les escoles, finalment no es farà el divendres al matí. El Departament de Salut ha acordat que es farà la setmana vinent de manera progressiva a tots els grups de tots els centres educatius de Cervera.


Aquestes proves es fan amb la finalitat de tallar la cadena contagis al municipi. Les dades de transmissió de la Covid-19 a Cervera van augmentar molt el passat cap de setmana, quan es van registrar 62 nous casos positius en les analítiques fetes al CAP entre el divendres i el dilluns.

Per aquest motiu, la Paeria també ha decidit ajornar les activitats programades el cap de setmana, entre els dies 10 i 12 d'octubre, com a mesura de prevenció.

Les persones interessades s'han d’inscriure emplenant aquest formulari.


InfoLleida